Geschiedenis

De Textielbeurs

Zestig jaar geleden, 15 februari 1960. Joop Veelenturf en zijn vrouw Tilly openen hun eerste winkel: de Textielbeurs. Wat begint als een winkel met een achterruimte als magazijn, groeit snel uit tot een zakelijk bedrijf dat aanvoelt als een hechte familie. En nadat Joop de handdoeken voor de AVRO Televizier mag leveren groeit het bedrijf flink, daarom wordt de bedrijfsnaam vervangen door Vespolino. Klaar voor de toekomst.

Vespolino

Joop reist vaak af naar het Midden- en Verre Oosten, op weg naar internationaal ondernemerschap. Want grenzen opzoeken, dat doet Joop graag. Tijdens zijn handelsreizen en in zijn onderneming. Out-of-the-box denken en nieuwe dingen proberen, zoals handdoeken sparen bij een benzinestation. Joop bedenkt het én maakt er een succes van. Door zijn ondernemendheid, oprechte aandacht en passie voor textiel, groeit ons familiebedrijf uit tot één van de belangrijkste leveranciers in huishoudtextiel.

Vespo

In ‘91 verhuizen we naar Eindhoven Airport, waar we onze expertise uitbreiden met bedrijfskleding, en onze naam veranderen in Vespo (2009). In ‘97 start de huidige directeur-eigenaar: Ed, Joops zoon. Lange tijd runnen de twee samen het bedrijf. Als Joop in 2017 overlijdt, blijft het familiegevoel gelukkig bestaan. Want onze ruim 90 medewerkers hebben één ding gemeen: een passie voor textiel, tot diep in ieders vezels. Dat vormt tot op de dag van vandaag ons ijzersterke fundament.

Onze familiewaarden

Wij geloven dat eerlijk en persoonlijk zakendoen de beste manier is. Het is de enige manier die past bij ons karakter. Daarom staan we dichtbij de klant en komen we afspraken na. We denken mee, ontzorgen en doen graag net wat extra’s om de klant te verrassen. Daar draait het voor ons om. We staan voor kwaliteit, oprechte aandacht en duurzaamheid. Al sinds 1960.

Interesse in onze mooie textielproducten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Neem contact op