Meewerkstage – Afdeling Business Systems & Data

Sta jij op het punt om te starten met een meewerkstage en wil je dolgraag de theorie eens toepassen in de praktijk. Heb je daarnaast een hands-on mentaliteit, zelfstandig en proactief en ben je voornamelijk een ondernemend type die continu kansen en verbeteringen ziet. Dan ben je op onze afdeling van harte welkom!

De afdeling

Op onze afdeling help je ons mee om (werk)processen te optimaliseren, ga je diverse nieuwe systemen en functionaliteiten helpen implementeren, loop je mee met projecten, draag je bij aan het verbeteren van de informatievoorziening (zowel naar interne als externe stakeholders) en heb je de vrijheid om ook zelf met verbetervoorstellen te komen en waar mogelijk dit direct toe te passen.

De afdeling Business Systems & Data binnen Vespo BV is verantwoordelijk voor het volledige IT-landschap. Dit doen we in samenwerking met externe bedrijven die ons ondersteunen in bijvoorbeeld het IT-beheer of de technische realisatie van onze wensen. Als afdeling richting wij ons voornamelijk op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en dit doen we o.a. met behulp van automatisering en digitalisering. We kijken naar de behoefte van een medewerker of team, of eventueel zelfs naar de klant en/of leverancier en vullen de behoefte in binnen het beschikbare landschap. Lukt dit niet, dan zoeken we naar nieuwe mogelijkheden of breiden we de mogelijkheden binnen ons landschap uit.

Naast de optimalisatie van de bedrijfsprocessen faciliteren en monitoren we ook de informatievoorzieningen. Dit doen we intern, maar ook naar externe partners zoals klanten en leveranciers. We zorgen ervoor dat alle gewenste gegevens zo efficiënt en correct mogelijk beschikbaar zijn. Een belangrijk onderdeel daarbij is ook de data-uitwisseling tussen diverse interne en externe systemen.

Vespo

Bij Vespo BV kom je terecht in een warm en ambitieus familiebedrijf gevestigd in Eindhoven, vlak bij Eindhoven Airport. Vespo BV is een groothandelsbedrijf gespecialiseerd in textiel. We leveren huishoudtextiel en werkkleding. Naast levering aan de retail (zoals Action, Leenbakker, Kwantum, Diverse online webshops) en detailhandel/technische groothandels, leveren we ook rechtstreeks aan de consument. Dit doen we o.a. met ons merk Walra (www.walra.nl). Naast de verkoop via onze eigen online kanalen zijn we ook actief op platformen zoals bol.com en Amazon.

Het leuke aan Vespo is dat we enorm veel verschillende activiteiten uitvoeren, binnen verschillende klantgroepen, waardoor processen goed op elkaar moeten worden afgestemd. Daarnaast zijn we continu onze activiteiten aan het uitbreiden, hebben we een sterke drang om te groeien en moeten we continu meebewegen met een veranderende markt.

Dit alles raakt continu het IT-landschap en de oplossingen die we bieden. Wat we vandaag realiseren kan over een jaar alweer compleet veranderen. Een procesoptimalisatie zal daardoor ook nooit klaar zijn!

Systemen

Vespo BV heeft haar IT-landschap de laatste jaren flink uitgebreid. Naast een ERP-systeem beschikken we inmiddels over;

 • Product-Informatie-Management Systeem
 • Voorraadmanagement systeem
 • B2B en B2C e-commerce platformen
 • Marketplace-Integratie platform
 • Office 365 landschap
 • Diverse integratie-oplossingen

Projecten op korte termijn

Onderstaand een greep uit de projecten die eraan zitten te komen:

 • Integratie met een logistieke dienstverlener
 • Verdere implementatie en uitrollen van het office 365 landschap
 • Uitbreiding van ons E-Commerce IT landschap
 • Implementatie van een online productconfigurator
 • Optimalisatie van het werkplek en IT-beheer
 • Verder professionaliseren van de afdeling
 • Optimaliseren van de telefonische bereikbaarheid

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV en motivatie naar hans.van.den.broek@vespo.nl.

Voor meer informatie kun je bellen met +31 (0)40 238 03 00.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in onze mooie textielproducten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Neem contact op