Medewerker Financiële Administratie

Sinds 1960 is Vespo als expert in textiel actief in twee markten: huishoudtextiel en bedrijfskleding. We maken textiel op maat voor onze klanten. Onder de merken Walra en Byrklund verkoopt Vespo huishoudtextiel. Onder het merk Santino verkoopt Vespo werkkleding. Vespo vormt op een logische manier de schakel tussen leveranciers en klanten, verspreid over de hele wereld. Samen zorgen we er bij Vespo voor dat de passie voor textiel gedeeld en verspreid wordt, zodat ook jij geïnspireerd raakt door onze basis: de vezels.

Vespo is een familiebedrijf in de zin dat de kernwaarden ook doorklinken in de bedrijfscultuur. Belangrijke begrippen in deze cultuur waar het de omgang met klanten betreft zijn: eerlijkheid, klantgerichtheid en gedreven ondernemerschap. Intern gelden deze cultuurwaarden ook aangevuld met een sfeer die zich laat typeren als: laagdrempelig, loyaal, humorvol, een beetje Bourgondisch, maar vooral ook praktisch en oplossingsgericht.  

Functie

Als medewerker van de financiële administratie van Vespo ben je, samen met jouw directe collega’s, verantwoordelijk voor het correct en optimaal verwerken en betaalbaar stellen van inkoopfacturen en zorg je voor een tijdige en correcte afhandeling en verantwoording van geldbetalingen. Dit zodat tijdige en correcte betaling aan leveranciers en dienstverleners plaatsvindt.

Daarnaast controleer je de kredietwaardigheid en betaalmoraal van potentiële klanten en bewaak je de tijdigheid van betalingen door bestaande klanten, zodanig dat er geen betalingsachterstanden ontstaan binnen de vastgestelde afspraken. Het beoordelen en vrijgeven van geblokkeerde verkooporders, op basis van vooraf gedefinieerde criteriums, behoort ook tot jouw werkzaamheden.

Bij deze werkzaamheden leg je verantwoording af aan de coördinator finance & administration.

Profiel

Voor deze functie is initiatief gewenst om prioriteiten vast te stellen om zodoende een gesmeerd financieel administratief proces te realiseren. Met betrekking tot de taken van de functie handel je naar eer en geweten, met een grote mate van zelfstandigheid en een zelf oplossende houding.

Je beschikt over een afgeronde financiële of bedrijfseconomische opleiding op minimaal MBO niveau en heb je enkele jaren ervaring binnen een soortgelijke functie. Kennis van het Navision pakket is een pre en je weet Excel op de juiste manier te gebruiken.

Om deze functie tot een succes te brengen beschik je over goede communicatieve eigenschappen (zowel in het Nederlands als in het Engels) en kun je goed tegen hectiek. Vanzelfsprekend ben je goed cijfermatig en analytisch onderlegd en ben je zorgvuldig.

Vespo biedt

  • Een warme werkomgeving met fijne collega’s. Alles wat je van een Brabants familiebedrijf verwacht;
  • Een gezellig team dat voor de klant alles tot in de puntjes geregeld wil hebben, waar hard wordt gewerkt en veel wordt gelachen;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV en motivatie naar ozlem.perree@vespo.nl.

Voor meer informatie kun je bellen met +31 (0)40 238 03 46.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in onze mooie textielproducten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Neem contact op