Master Data Specialist

Heb jij affiniteit met data en ben je snel thuis in (nieuwe) digitale systemen? Lees dan snel verder! Wij zijn namelijk op zoek naar een Master Data Specialist die het leuk vindt om verantwoordelijkheid te nemen over onze masterdata en daarnaast de data processen en systemen verder te optimaliseren.

Wat houdt de functie in?

Als Master Data Specialist ben je, samen met het data verwerkingsteams, verantwoordelijk voor het beheren, structureren en standaardiseren van alle masterdata in de daarvoor bestemde interne en externe systemen. Je bent in staat om aanvragen tot het aanmaken of wijzigen van data van diverse (interne) opdrachtgevers te toetsen op juistheid. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het bewaken van de integriteit van de masterdata.

Als Master Data Specialist bewaak je ook de impact van de data op de operationele processen en data-output. Je bent in staat om processen te begrijpen, maar draagt ook verbetervoorstellen aan om, door middel van data, processen verder te optimaliseren.

Om dit te realiseren draag je ook proactief bij aan het verder optimaliseren en benutten van de interne systemen, met een grote focus op ons product informatie management systeem (Perfion). Jij bent de expert en key-user van ons PIM-systeem.  Het is jouw doel om, door middel van digitalisering, het proces van aanmaken, controleren, structureren en beschikbaar stellen van data efficiënter te maken.

In deze functie maak je onderdeel uit van het Business Systems & Data team. Dit team is verantwoordelijk voor het applicatie en IT-landschap binnen Vespo. Daarnaast werk je nauw samen met het data verwerkingsteam binnen Vespo. Dit team zorgt voor de administratieve verwerking van vrijwel alle componenten binnen het ERP-systeem.

Jouw belangrijkste werkzaamheden

 • Als key-user van ons PIM-systeem zoek je continu naar verbeteringen waarbij het systeem ondersteund aan de data-processen. Deze verbeteringen voer je zelf door, of met behulp van interne en externe technische ontwikkelaars. Bij voorkeur heb je zelf ook technische affiniteit om hier in door te groeien, zodat we steeds meer in huis kunnen oppakken.
 • Aanmaken en onderhouden van product-data met een focus op alle “need” velden. Het doel is om administratieve verwerking tot een minimum te beperken en er vooral voor te zorgen dat data vanuit meerdere bronnen efficiënt in het systeem terecht komt en beoordeeld kan worden. Daarnaast zorg je voor een correctie verrijking van data.
 • Jouw verantwoordelijkheid ligt in het volledig maken, en accuraat houden van alle productdata of een zo’n efficiënt mogelijke manier.
 • Je draagt zorg voor een optimaal gebruiksgemak voor overige collega’s in de organisatie, die data verrijken voor doeleinden zoals webshops, specifieke klant-content, verstrekken van data aan partners etc. 
 • Je zorgt ervoor dat data welke we beschikbaar stellen, denk bijvoorbeeld aan Sample-boeken, prijslijsten, contentlijsten etc, continu up-to-date zijn. Uiteraard ook weer met behulp van digitalisering, indien mogelijk.  
 • Je voert periodieke controles uit op de correctheid en volledigheid van data en pakt hier proactief de regie om dit continu te verbeteren. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van onze product data in externe overkoepelende branche-systemen zoals bijvoorbeeld GS1. 

Naast je dagdagelijkse werkzaamheden staan wij als organisatie altijd open voor een frisse blik en verbetervoorstellen. Voel je dus vrij om je nieuwsgierig op te stellen en met ideeën te komen voor verbetering. Één van de noodzakelijke verbeteringen is het verminderen van de administratieve verwerking. In het begin krijg je hier dus nog wel veel mee te maken. Wij dagen jou echter uit om dit te verminderen. 

Wie zijn wij?

Sinds 1960 is Vespo expert op het gebied van textiel. Met ongeveer 70 professionals zijn wij dagelijks actief in twee markten: huishoudtextiel en bedrijfskleding. We maken textiel op maat voor onze klanten. Onder de merken Walra, Dindi, Clyr en Byrklund verkoopt Vespo huishoudtextiel. Onder het merk Santino verkoopt Vespo werkkleding. Vespo fungeert op een no-nonsense manier als schakel tussen leveranciers verspreid over de hele wereld en onze klanten (voornamelijk gevestigd in Nederland en België).

Vespo is een familiebedrijf waarbij de kernwaarden ook doorklinken in de bedrijfscultuur. Belangrijke begrippen in deze cultuur waar het de omgang met klanten betreft zijn: eerlijkheid, klantgerichtheid en gedreven ondernemerschap. Intern gelden deze cultuurwaarden ook, aangevuld met een sfeer die zich laat typeren als: laagdrempelig, loyaal, humorvol, een beetje Bourgondisch, maar ook praktisch en oplossingsgericht.

Natuurlijk wil jij bij ons komen werken! Omdat:

 • Je komt te werken in een fijne en gastvrije werkomgeving. Daarnaast kenmerkt het familiebedrijf zich met een informele, een tikkeltje bourgondisch en open werksfeer.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij je werkervaring en rol.
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken met, in overleg met het team, flexibele start- en eindtijden.
 • Een functie en organisatie waarin je ruimte krijgt om jezelf binnen het vakgebied te ontwikkelen en werkzaamheden naar je toe te trekken.
 • Alle faciliteiten die je nodig hebt voor je werkzaamheden.
 • Er worden binnen Vespo meerdere leuke activiteiten georganiseerd, waaronder twee keer per week een gezamenlijke “luxe” lunch en een vrijdagmiddag borrel. Dit om het familiegevoel te versterken!
 • Bovendien kom je terecht bij een groeiende en ambitieuze organisatie: een plek waar hard wordt gewerkt maar ook zeker hard wordt gelachen!

Wat verwachten we van jou?
Functiegerichte competenties:

 • Aandacht voor detail & kritisch: je bent in staat geconcentreerd te werken als het gaat om detailinformatie en werkt daarbij nauwkeurig en foutloos. Je herkent tegenstrijdigheden in data en bent kritisch op de kwaliteit.
 • Proactief: je signaleert kansen voor verbetering van de data en komt gevraagd en ongevraagd met ideeën om bij te dragen aan de kwaliteit van het databeheer.
 • Analytisch: je bent in staat verbanden te leggen tussen data en onze operationele processen en daarop gebaseerd keuzes te maken en consequenties van keuzes te overzien.
 • Oplossingsgericht: je bent in staat problemen en uitdagingen te identificeren, analyseren en effectief op te lossen. Daarbij ben je in staat creatief te denken, alternatieve benaderingen te vinden en uiteindelijk een praktische oplossing te implementeren.

Vaardigheden:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, met een opleiding in de richting van bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica, Business Analytics of Data Science.
 • Affiniteit en ervaring met systemen en automatisering, met name gefocust op PIM en ERP-systemen.
 • Je hebt vergevorderde kennis van Microsoft Excel.
 • Het zijn van een centrale schakel in een soms complexe keten zie je als een leuke uitdaging en geeft je energie.
 • Het is een pré als je al aantoonbare ervaring hebt, of affiniteit met, het werken met databases en het structureren en begrijpen van data. Nog geen werkervaring? Geen probleem! Ook dan nodigen we je uit te solliciteren.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent bij voorkeur fulltime (38 uur per week) beschikbaar, minder uren is bespreekbaar.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, wij staan altijd klaar om je te woord te staan.

Contactpersoon:

Manon de Rijk
HR Adviseur
HR@vespogroep.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in onze mooie textielproducten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Neem contact op