Junior Logistiek Planner

Al 60 jaar zit het diep genesteld in onze vezels: textiel. Die passie delen we binnen de Vespo familie met z’n allen. Naast hoogstaande kwaliteit producten met onze merken Walra, Dindi Home en Byrklund trachten wij naar een zo’n hoog mogelijk niveau van service aan onze klanten.

Momenteel hebben wij ruimte voor een leuke nieuwe collega voor de rol van Logistiek Planner Inbound/Outbound!

In de rol van Logistiek planner is geen dag hetzelfde. Collecties bewegen steeds sneller en worden naast de reguliere verkoopkanalen ook via onze E-tail tak verkocht. Gezien onze producten voornamelijk worden geproduceerd in het buitenland is het van groot belang dat op logistiek vlak onze back office strak is ingeregeld. Als Logistiek Planner speel jij een cruciale rol bij het op tijd inschakelen van onze logistieke dienstverleners en warehousing.

Wat houdt de functie in?

Als Logistiek Planner ben jij de operationele linking-pin tussen onze logistieke partners, klanten en/of leveranciers. Daarbij bouw en onderhoud je een goede vertrouwensrelatie ten behoeve van het tijdig inregelen van logistieke dienstverlening die betrekking hebben op onze inkomende producten. Daarnaast verwerk je alle informatie in onze systemen en identificeer je potentiële knelpunten en verbeter mogelijkheden. Gezien je komt te werken in een dynamische en snel bewegende handelsorganisatie is het van belang dat je snel kunt schakelen en vaak meerdere balletjes tegelijk in de lucht kunt houden.

De belangrijkste werkzaamheden op een rij:

 • Je draagt zorg voor een accurate planning met logistieke partners en klanten en/of leveranciers waarbij je streeft naar het tijdig inzetten van transport en magazijnwerkzaamheden
 • Je bent verantwoordelijk voor de gehele administratie en documentenstroom omtrent transport, douane en warehousing en legt dit vast in de daarvoor bedoelde systemen
 • Je bewaakt de tijdigheid en betrouwbaarheid van interne en externe rapportages
 • Je bouwt en onderhoud een relatie met onze partners zodat je, bij knelpunten of kansen, je snel kunt schakelen
 • Je oppert ideeën indien je kansen ziet voor verbetering

Wie zijn wij?

Sinds 1960 is Vespo expert op het gebied van textiel. Met ongeveer 60 professionals zijn wij dagelijks actief in de markt van het huishoudtextiel.

We maken textiel op maat voor onze klanten en voeren een eigen collectie met de merken Walra, Dindi en Byrklund. Vespo fungeert op een no-nonsense manier als schakel tussen leveranciers verspreid over de hele wereld en onze klanten (voornamelijk gevestigd in Nederland en België) . Samen zorgen we er bij Vespo voor dat de passie voor textiel gedeeld en verspreid wordt, zodat ook jij geïnspireerd raakt door onze basis: de vezels.

Vespo is een familiebedrijf waarbij de kernwaarden ook doorklinken in de bedrijfscultuur. Belangrijke begrippen in deze cultuur waar het de omgang met klanten betreft zijn: eerlijkheid, klantgerichtheid en gedreven ondernemerschap. Intern gelden deze cultuurwaarden ook, aangevuld met een sfeer die zich laat typeren als: laagdrempelig, loyaal, humorvol, een beetje Bourgondisch, maar ook praktisch en oplossingsgericht.

Natuurlijk wil je bij ons komen werken! Omdat:

 • Je komt te werken in een fijne en gastvrije werkomgeving. Daarnaast kenmerkt het familiebedrijf zich met een informele, een tikkeltje bourgondisch en open werksfeer.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij je werkervaring en opleiding.
 • Mogelijkheid om thuis te werken met, in overleg met het team, flexibele start- en eindtijden
 • Laptop van de zaak.
 • Er worden binnen Vespo meerdere leuke activiteiten georganiseerd, waaronder twee keer per week een gezamenlijke “luxe” lunch en een vrijdagmiddag borrel. Dit om het familiegevoel te versterken!
 • Bovendien kom je terecht bij een groeiende en ambitieuze organisatie: een plek waar hard wordt gewerkt maar ook zeker hard wordt gelachen!

Wat verwachten we van jou?

Functiegerichte competenties:

 • Hoge mate van zelfstandigheid: ownership van je eigen projecten, werkzaamheden en standpunten.
 • Analytisch vermogen: snel verbanden kunnen leggen en onderscheidt kunnen maken tussen hoofd- en bijzaken.
 • Communicatief sterk: je hebt te maken met veel verschillende stakeholders en (logistieke) partners, een duidelijke en direct manier van communiceren is van groot belang 
 • Stress bestendig: snel kunnen schakelen tussen meerdere partijen tegelijkertijd.
 • Teamplayer: je bent flexibel en houdt van werken in een dynamische omgeving.

Vaardigheden:

 • HBO werk- en denkniveau. 
 • Bekwaam in administratieve verwerking.
 • Kennis en ervaring met ons ERP pakket Microsoft Navision is een Pré.  
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent fulltime beschikbaar (38 uur).

Deze functie is zeer geschikt voor een starter op de arbeidsmarkt die zin heeft om het logistieke planning vak te leren.

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, wij staan altijd klaar om je te woord te staan.

Contactpersoon:

Manon de Rijk
HR Adviseur

hr@vespogroep.nl

Adriaan Mulderweg 4-10
5657 EM Eindhoven

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld

Interesse in onze mooie textielproducten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Neem contact op