Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Op 15 februari 1960 opende Joop Veelenturf zijn eerste winkel onder de naam ‘De textielbeurs’. Wat begon als een winkel met een achterruimte, dat als magazijn werd gebruikt, groeide in een paar jaar uit tot een zakelijk bedrijf dat aanvoelde als een hechte familie. Een belangrijke doorbraak in de groei van ‘De textielbeurs’ was toen Joop de badhanddoeken voor de AVRO Televizier mocht leveren. Kort daarna werd ‘De textielbeurs’ vervangen door de bedrijfsnaam ‘Vespolino’; passender bij de groei die het bedrijf doormaakte. 

Door een sterke focus op de combinatie tussen verkoop en inkoop is Vespolino in de tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste leveranciers in huishoudtextiel. Al in 1970 ging Joop op handelsreizen naar het Midden- en Verre Oosten, op weg naar een internationaal ondernemerschap. In 1991 verhuisde Vespolino naar het huidige pand gevestigd op Eindhoven Airport. De expertise op het gebied van textiel werd begin jaren 90 bovendien uitgebreid door het toevoegen van de specialisatie bedrijfskleding met het merk Santino. In 2009 veranderde de naam in de huidige bedrijfsnaam: Vespo.

In 1997 startte huidig directeur-eigenaar Ed, zoon van Joop, bij Vespo. Lange tijd hebben Joop en Ed samen het bedrijf mogen runnen. Het overlijden van Joop in 2017 heeft een grote impact gehad op de hele organisatie. Gelukkig blijft de familiecultuur een belangrijke pijler onder de huidige activiteiten van Vespo. Voor alle ruim 90 medewerkers bij Vespo geldt dat ze één ding gemeen hebben: een passie voor textiel. En daarmee vormen ze samen de vezels van de organisatie.

De genen van Joop

In de herinnering van Joop, geloven wij dat eerlijk en persoonlijk zakendoen de meest duurzame manier van zakendoen is. Bovendien is dat de enige manier die past bij ons karakter. We vormen de consistente schakel tussen talloze leveranciers en nog meer klanten overal op de wereld. Ontzorgen, afspraken nakomen en projecten realiseren voor onze klanten – daar draait het om. We staan voor kwaliteit, veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.