Internationaal netwerk

Internationaal netwerk

De door Vespo meest gebruikte grondstof is katoen. De katoenmarkt is een internationale markt, met leveranciers en fabrieken of verwerkers over de hele wereld. Vespo is om die reden persoonlijk vertegenwoordigd in alle belangrijke textiel landen, dichtbij de bron.

Lokale inkoopkantoren
Vespo is al jaren vertegenwoordigd door lokale inkoopkantoren in de belangrijkste markten: Pakistan, India, Turkije, Egypte, Portugal, Bangladesh, Turkije en China. Zij zijn de belangrijke dagelijkse schakel tussen Vespo en de fabrikant.

Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de dagelijkse contacten en de continue inspecties en controle op gebruikte materialen, maten, kleuren en gewichten van de producten. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Met grote regelmaat bezoekt Vespo de productielanden en agenten. Daarnaast kijkt Vespo natuurlijk ook continu naar bredere wereldwijde verbeteringen en mogelijk nieuwe productielocaties of -landen.

Door dit grote netwerk kunnen we onze rol als schakel tussen productie en klanten optimaal uitvoeren. We kopen in met schaalvoordelen en kunnen betere inkoopprijzen realiseren.

Milieu en sociaal beleid
Vespo ondersteunt de internationaal vastgelegde doelstellingen voor Sociaal- en Milieu-verantwoord ondernemen. Door middel van het Amfori lidmaatschap zet zij zich in om bij al haar leveranciers met hun toeleveranciers de werkomstandigheden te verbeteren volgens de Amfori-
BSCI (Business Social Compliance Initiative) gedragscode.

Voor een gezamenlijke aanpak ter bescherming van het Milieu heeft Amfori de BEPI (Business Environmental Performance Initiative) gedragscode uitgewerkt.
Deze richt zich vooral op energiegebruik, watergebruik, watervervuiling, luchtvervuiling, gronduitputting en afval. Vespo onderschrijft deze doelstellingen door al haar producenten voor te schrijven de Amfori BEPI self assessment in te vullen om vervolgens verbeteringen aan te brengen volgens de BEPI-richtlijnen.

Meer weten over onze beleid op het gebied van MVO? Klik hier voor de pagina ‘Onze verantwoordelijkheid’.